loader image

آغاز نهضت کاهش سن کشتار مرغ

 در همايش انجمن ملي شرکت‌‌هاي زنجيره‌اي توليد گوشت مرغ کشور اعلام شد:

آغاز نهضت کاهش سن کشتار مرغ

عصرچهارشنبه دومين هفته مردادماه، فعالان ارشد صنعت طيور، مقامات تصميم‌ساز، معاونت امور توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي؛ هيات رئيسه کميسيون کشاورزي مجلس(رئيس و نائب رئيس) و جمعي از مديران رسانه‌هاي تخصصي حوزه کشاورزي ميهمان انجمن ملي شرکت‌هاي زنجيره‌اي توليد گوشت مرغ بودند.

در اين همايش، آقايان دکتر حسن رکني، معاونت امور توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي، دکتر علي‌‌محمد شاعري نماينده مردم نکاء، بهشهر و گلوگاه در مجلس شوراي اسلامي و رئيس کميسيون کشاورزي، آب ومنابع طبيعي مجلس و مهندس جلال محمودزاده نائب رئيس اول کميسيون و نماينده مهاباد، مهندس ولي، مديرعامل شرکت پشتيباني امور دام، دکتر عباسي، مديرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومي و مواد غذايي سازمان دامپزشکي و همچنین نماينده بانک کشاورزي، حضور و سخنرانی داشتند.

این همایش با مديريت عبد‌العلي طهماسبي، رئيس هيات مديره «انجمن ملي شرکت‌هاي زنجيره‌اي توليد گوشت مرغ» در سالن مرواريد هتل بين‌المللي پارسيان تهران برگزار شد.

photo_2016-11-21_11-17-42

 

فعاليت انجمن زنجيره توليد گوشت مرغ، نقطه عطفي در تاريخ

در ابتداي همايش طهماسبي رئيس هيات مديره انجمن، ضمن خير مقدم به حضار، با اشاره به شرايط حال حاضر صنعت توليد گوشت مرغ کشور گفت: امروز قطعاً در اذهان آیندگان این صنعت ثبت خواهد شد و نقطه عطفی در صنعت طیور کشور رقم می­خورد چرا که برای اولین بار عالی­ترین مقامات قانون­گذاری و اجرایی کشور برای حل مشکلات صنعت مرغداری به مدد هسته­های اصلی تولیدی این بخش یعنی شرکت­های زنجیره­ای گوشت مرغ کشور را به هم رسانده است.

تولید کنندگانی که طی چند دهه، همه عمر، هستی و وجود خود را در این مسیر صرف کرده­اند تا پایه­های صنعت و ساختار آن را شکل دهند و در مقابل تندرهای نابسامانی بازار تولید و مصرف و حمله ویروس­های بیماری­زا و بهره­های سنگین بانکی و… ایستادند و متحمل بیش از دو هزار میلیارد تومان زیان شده­اند تا از تولید، صنعت و اقتصاد کشورشان حمایت کنند.

photo_2016-11-21_11-17-53

با مدیریت وزیر و معاونت محترم و تیم تخصصی جهاد کشاورزی با همکاری فعالان این بخش، حرکت زیان بار مستمر و طولانی که بر فضای صنعت سیطره افکنده بود، متوقف گردید. صنعت و تولید در یک روند متعارف به حرکت خود ادامه می­دهد تا روح تازه بر کالبد نیمه جان آن دمیده شود. همچنین با انتخاب شایسته جناب آقای دکتر شاعری به عنوان رئیس کمیسون کشاورزی در مجلس قانون گذازی که یک جهاد خستگی ناپذیر در بخش کشاورزی می­باشند، فرصتی است ارزشمند برای مقامات اجرایی و ما تولیدکنندگان این موقعیت را مغتنم شمره و از پتانسیل تولید سه میلیون تنی با یک میلیون تن فرصت صادراتی استفاده نمائیم تا چالش مازاد تولید، به فرصت بدل شود و گوشت مرغ را به جمعیت 400 میلیونی کشورهای همسایه صادر نماییم، این در صورتی امکانپذیر است که شرایط زیر محقق گردد.

  • پرداخت مشوق صادراتی هدفمند در کوتاه مدت(و در صورت اجرای موارد بعدی با کاهش قیمت تمام شده، صادرات، بدون مشوق امکانپذیر گردد).
  • تأمین تسهیلات کم­بهره برای سرمایه در گردش (بهره بانکی در کشور رقیب 1 تا 5 درصد می­باشد).
  • فراهم آوردن فرصت یوزانس برای واردات نهاده­ها.
  • بهسازی و مکانیزه نمودن مزارع مرغ مادر و گوشتی جهت بهبود ضریب تبدیل و کنترل بیماری­ها.چون تولید گوشت مرغ از معافیت مالیاتی قانونی برخوردار است و در شرکت­های زنجیره­ای فعالیت همه ارکان(زیر بخش­ها) منجر به تولید گوشت مرغ می­گردد لذا تقاضا می­شود از پرداخت مالیات معاف گردند.
  • اصلاح روش پرداخت خسارت و میزان آن در بیمه انواع طیور.
  • صدور و تمدید مجوزات همانند گذشته جهت کاهش هزینه­ها و حذف بوروکراسی ادارای به وسیله وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور به­منظور کنترل بهداشت تولید انجام پذیرید و یا به تشکل­های مربوطه واگذار گردد.
  • جلوگیری از افزایش بی ضابطه قیمت نهاده­ها در مقایسه با قیمت جهانی با توجه به واردات نهاده­های خوراکی طیور با ارز مبادله­ای.
  • با توجه به دو برابر بودن پتانسیل تولید، صدور هرگونه مجوز تأسیس در تمامی ارکان صنعت ممنوع مگر اینکه متناسب با برنامه­های گروه برنامه­ریزی تولید معاونت امور دام باشد.
  • به رسمیت شمردن انجمن­های صنفی به­عنوان یکی از عناصر اصلی صدور و تمدید مجوز.
  • حذف ماده 18 و 19 آئین نامه نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور مصوبه هیأت وزیران.
  • دریافت دارو و واکسن مورد نیاز شرکت­های زنجیرهای به­طور مستقیم از طریق تأمین کنندگان اصلی. شایان ذکر است با وجود موافقت سازمان دامپزشکی طی دو سال اخیر متأسفانه تا کنون اقدام عملی صورت نپذیرفته است.
  • افزایش سرمایه بانک کشاورزی جهت حمایت از بخش.

 

امروز این کشاورزان خدوم، این تولیدکنندگان همیشه در سنگر، این خط شکنان بخش کشاورزی در عبور از تولید خرد به تولید ساختار یافته، این پیکارگران جبهه اقتصاد مقاومتی و این مردان اقدام و عمل، به مصوبات هستی بخش و هستی ساز شما تصمیم­سازان و تصمیم گیران خانه ملت و دولت چشم دوخته اند تا صنعت در مسیری قرار گیرد که توأمان ضمن تأمین منافع تولید کننده و مصرف کننده، با اشتغال­زایی پایدار و ارزآوری مستمر شاید که وابستگی و دلدادگی به نفعت را پایانی باشد.

دکتر حسن رکنی: طرح مسائل ملي

در ادامه دکتر حسن رکني معاون امور توليدات دامي وزارتخانه با تاکيد بر نقش مهم و اثرگذار زنجيره توليد گوشت مرغ بر اقتصاد صنعت طيور، از ميهمانان تقاضا کرد در وهله اول مشکلات مبتلا به اين صنعت و خواسته‌هاي صنف را از نمايندگان کميسيون کشاورزي مجلس بيان کنند تا هيات رئيسه شنونده باشد و پاسخ‌هاي مورد نظر را در سطح ملي ارائه کنند. سپس در بخش دوم مديران زنجيره‌هاي توليدي، انتظارات شرکت خود را مطرح نمايند.

مهم‌ترين مشکلات صنايع توليد گوشت مرغ

سيدحسين عزيزي مديرعامل شرکت گهردانه، پيرو صحبت‌هاي آقاي طهماسبي، به تشريح برخي از معضلات صنعت توليد گوشت مرغ کشور پرداخت و گفت: يکي از اين مشکلات در حيطه قانون‌گذاري است. با توجه به قانون مالياتي که طبق آن تا 20 سال معافيت داريم، آيا دامپزشکي‌هايي که داخل شهرک‌هاي صنعتي هستند، شامل معافيت مالياتي هستند؟ مشکل بعدي راجع به صندوق توسعه ملي است، چرا که اگر تسهيلاتي براي يک واحد از مجموعه‌هاي زنجيره اختصاص داده شود، براي واحد بعدي تسهيلاتي داده نمي‌شود. در نهايت مشکلات سوخت‌رساني و گازرساني به شرکت‌هاي مرغداري مطرح است. در اين راستا کميسيون کشاورزي چه برنامه‌هايي براي تصويب قوانين حامي کشاورزي در نظر گرفته است؟

بعد از طرح مسايل توسط آقاي عزيزي تعدادي ديگر از مديران زنجيره توليد گوشت مرغ نيز در اين همايش نظرات ملي و منطقه‌اي را مطرح نمودند.

 

دکتر شاعري: به‌‌دنبال خلاء‌‌هاي قانوني هستيم

دکتر شاعري با اشاره به وظايف نمايندگان مردم در مجلس، اظهار داشت: مصوبات دولت قانون نيست بلکه ضابطه است از جمله لایحه ششم که دولت آنرا به مجلس داده و در دست بررسی است و ظرف 2-3 ماه آینده برنامه را تصویب خواهد کرد.

دکتر شاعری افزود: از زمانی که مجلس دهم شروع به کار کرد چند جلسه با دکتر رکنی برگزار گردید، البته به دلیل پیگیری‌های آقای طهماسبی این بخش از دام و طیور پررنگ دیده شده است اما مي‌خواهيم به چالش‌هاي قانوني رسيدگي نمائيم. بنابراين لازم است بدانيم اين خلاء‌هاي قانوني کجاست؟

دکتر شاعري افزود کميسيون کشاورزي مجلس عزم جدي براي حل مشکلات پيش روي کشاورزان دارد، و زمانی که دولت ببیند مجلس وارد شده با جدیت بیشتری به دنبال موضوع خواهد بود. پیشنهاد این است جناب آقای دکتر رکنی جلسه‌ای تشکیل دهند و نمایندگان زیربخش‌های دام و طیور در آن حضور یابند و مستقیماً به مشکلات ورود نماییم و به حل آنها بپردازیم. یکی از این مشکلات هزینه‌های بالای تولید محصولات کشاورزی است که باید حذف شود.  کارگروه‌هايی کوچک با دستور کار مشخص تشکيل و نتايج آن در کميسيون کشاورزي مطرح شود.در آن صورت کميسيون کشاورزي با دعوت از مديران و مسئولان مربوطه به اجراي خواسته‌هاي فعالان کشاورزي کمک خواهد کرد تا تصميمات لازم اتخاذ شود.

 

مهندس محمودزاده: نقش بي‌‌بديل فعالان صنعت طيور

مهندس جلال محمودزاده نايب رئيس اول کميسيون کشاورزي مجلس سخنران بعدي بود که ضمن تاکيد بر نقش بي‌‌بديل فعالان صنعت طيور در تأمين امنيت غذايي گفت مجلس آماده هرگونه همکاري براي بررسي معضلات و تصويب قوانين براي رفع مشکلات صنعت مرغداري است.

مهندس جلال محمودزاده به سؤالات فعالان زنجيره توليد گوشت مرغ پاسخ داد و از آنها دعوت کرد با توجه به فعاليت گروهي در انجمن به پيشبرد اهداف خود بپردازند.

دکتر عباسي: منتظر تصميمات مقتضي هستيم

از آنجا که يکي از خواسته‌‌هاي انجمن، حذف بندهاي 18 و 19 آئين‌‌نامه نظارت بهداشتي بود، دکتر عباسي مديرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومي در اين همايش طي سخناني گفت: جلسات مشترکي با برخي از تشکل‌‌ها برگزار شده که به تدوين نقطه نظرات مربوطه منجر گرديده و تقديم رياست سازمان دامپزشکي شده تا تصميمات متقضي اتخاذ شود.

مهندس ولي: آماده همکاري با توليدکنندگان درتعادل بخشي بازار

مهندس ولي مديرعامل شرکت پشتيباني امور دام در پاسخ سؤال مديران زنجيره توليد گوشت مرغ در مورد خريد مرغ مازاد و ذخيره‌‌سازي و مشارکت توليدکنندگان در اين امر گفت: شرکت آماده همکاري با توليدکنندگان در تعادل بخشي بازار و عرضه تقاضاست.photo_2016-11-21_11-17-39

تشکر و قدرداني دکتر رکني از انجمن ملي شرکت‌‌هاي زنجيره‌‌اي توليد گوشت مرغ

در پايان دکتر حسن رکني با تشکر از انجمن ملي شرکت‌‌هاي زنجيره‌‌اي توليد گوشت مرغ و عبدالعلي طهماسبي برای برگزاري این نشست بزرگ و اشاره به نقش ارزنده شرکت‌‌هاي زنجيره‌‌اي در استفاده از عوامل توليد، کاربرد دانش فني و تکنولوژي نوين در توليد پرداخت و همکاري و مشارکت جدي شرکت‌‌هاي زنجيره‌‌اي را در تنظيم بازار گوشت مرغ درخواست نمود. وي گفت: با توجه به اهميت عرضه گوشت مرغ به‌‌صورت قطعه‌‌بندي لازم است با استفاده از تکنولوژي روز دنيا در فرآوري اين محصول، ترتيبي اتخاذ نمود تا ماندگاري مرغ قطعه‌‌بندي شده به دو صورت سرد و منجمد افزايش يابد. همچنان طرح موضوعاتي غير کارشناسي پيرامون فرآيند توليد و فرآوري گوشت مرغ در جامعه که اثر رواني روي مصرف اين محصول مغذي و با کيفيت دارد بايد توسط تشکل‌‌ها يا خود توليدکنندگان و متخصصين صنعت و دانشگاهيان به همان نحو پاسخ داده شود و منتظر مديران دولتي نباشيد هر چند که آنها اقدام لازم را به‌‌عمل خواهند آورد. در سال جاري نهضت کاهش سن کشتار مرغ زنده به دلايل متعدد و از همه مهم‌‌تر راندمان بالاي توليد و کاهش ضايعات آغاز گرديده و بايستي همه به هر نحو ممکن فرهنگ مصرف گوشت مرغ سبک تا متوسط را بين مردم ترويج نمائيم. در پايان ايشان با تاکيد به تشکيل کارگروه‌‌هاي موضوعي در جمع‌‌هاي کوچک‌‌تر پيگيري کليه موضوعات مطرح شده را درخواست و آمادگي معاونت امور دام را براي هر گونه همکاري اعلام نمودند.

در پايان همايش و جمع‌‌بندي نظرات و نتيجه‌‌گيري توسط مدير برنامه، در سالن مجاور مهامانان به صرف شام دعوت شدند. در عين حال جذابيت موضوعات مطرح شده به حدي بود که مذاکرات تبادل نظرها حتي تا بعد از شام نيز ادامه داشت.

ماهنامه دام و کشت و صنعت

دانلود لینک خبر

 

 

اشتراک گذاری:

تلفن : 34443330-011

موبایل : 09113555662